Avslutningen på utställningen i Vadstena.

Vi avslutade utställningen i Vadstena med en installation.

”En droppe i havet”

IMGP4561 (2)

Våra tankar runt installationen…

Många säger, Det jag skänker blir ändå bara en droppe i havet. MEN, havet består av många, många droppar. Om vi alla hjälps åt att dela med oss bildar vi tillsammans ett hav!

Om vi vill att världen ska bli godare måste vi börja med oss själva. När du kastar en sten i vattnet – när du ger en medmänniska en komplimang – blir det ringar på vattnet. Ringarna kan växa sig stora – riktigt stora. Att ge en liten komplimang kan ses som en liten handling, men när godheten sprids från person till person kan det i de avlägsnaste vattenringarna göra verklig skillnad! Så snåla inte med beröm och komplimanger! Det omvända gäller också – när du ser något som är fel – säg ifrån, markera att du inte håller med, stå upp för rättvisan – för även ett ställningstagande eller ett nej där det behövs sprids också som ringar på vattnet. Det kanske ibland är ett svagt och litet nej, men det är bättre än inget alls – för den mobbade kan det vara början på ett nytt liv. Om du säger ditt försiktiga nej, kanske du ger någon annan mod att säga det högre och när två har sagt det är det inte längre lika svårt för de andra som ”står och ser på” att ställa sig på rättvisans sida. Ditt lilla nej kanske började kedjan av handlingar som i slutänden räddade mobbningsoffret – men du kanske också var den utlösande faktorn som räddade mobbaren ifrån sig själv. När du säger ditt stora eller lilla nej och känner dig rädd kom då ihåg att ingen är mer rädd än mobbaren själv – för han är rädd för sig själv och är ständigt på flykt ifrån sitt eget inre.

Kom ihåg att du kan göra skillnad. Inget är för litet eller obetydligt – allt växer, som ringar på vattnet. Så säg vad som finns i ditt hjärta – tillsammans gör vi skillnad!

IMGP4555 (2)

Teknik: Smidd skål med slipad och polerad kant och handgraverad text. Spegelglas i skålen. Ovan, hängande droppar i glas i smidd ställning under taket.

Runt om installationen, fyra smidda skulpturer i smide med skulpterad glaskula.

20150709_153056 (2)

Installationen speglar dropparna och skulpturerna ”Inspirera”.

20150709_151037 (3)

Detaljbild.

20150709_151145 (2)

Skulpturen ”Inspirera”.

Våra tankar om verket…

Var med och förändra – dela med dig av din talang! Placera en stjärna på himlen genom att osjälviskt inspirera dina medmänniskor – i stort och smått.

Vishet är förnuft i förädlad form – som en ädelsten bland gråsten.

20150709_152106 (2)

 

 

Kommentarer avstängda.